BOVATIN heeft in navolging van andere initiatieven in Europa, de ‘Nederlandse Innovatieve Tegel Academy’ (NITA) opgericht. Dit opleidingsinstituut is statutair gevestigd in De Meern, en heeft een bestuur dat bestaat uit Ton Borrenbergs (voorzitter), Remus Aussen (bestuurssecretaris), Viktor van de Bilt (penningmeester), Peter Goegebeur (bestuurslid). De eerste drie heren zijn bij de branche betrokken als respectievelijk tegelzetondernemer/technisch adviseur van BOVATIN, hoofdredacteur van het vakblad van de tegelbranche BOVATINfo en tegelzetondernemer/penningmeester van BOVATIN. Peter Goegebeur is Europees initiatiefnemer van de tegelzettersopleidingen, zelf secretaris van de Belgische variant NITA en voorzitter van het Europees Technisch Comité van de Europäische Union der Fliesenfachverbände.