BOVATIN en WorldSkills Netherlands, de organisator van vakwedstrijden in het (v)mbo, hebben in Waddinxveen een 3-jarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het vak tegelzetten meer te promoten en daarmee de instroom voor dit vakmanschap te verbeteren. Met vakwedstrijden worden de aantrekkelijke kanten van het tegelzettersvak  getoond. Op deze manier wordt, zo verwachten de contractanten, bovendien gestimuleerd dat de tekorten in de beroepsgroep en op de arbeidsmarkt verminderen.

“In Nederland kennen we een tekort aan goed opgeleide tegelzetters. Juist nu de arbeidsmarkt weer aantrekt merken we niet alleen een tekort aan tegelzetters in de bouw, maar ook dat de instroom van jonge nieuwe vaklieden stagneert. Een paar jaar terug waren er slechts 30 tegelzetters in opleiding. Nu zijn dat er, mede dankzij een campagne van BOVATIN, zo’n 100. Maar dat zijn er nog altijd 100 te weinig”, aldus Gerard Reus, voorzitter van BOVATIN. Door de structurele samenwerking met WorldSkills Netherlands hoopt BOVATIN bij de jongeren in het vmbo en mbo de aantrekkelijke kanten en de ontwikkeling van het beroep en materialen te laten zien en de instroom voor het beroep te verhogen.